Tarikh 02 Ogos 2022
Masa : 10.30 pagi -  12.00 tengahari
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta membuat pendaftaran FOSIM secara atas talian.

Peserta membuat carian di laman web FOSIM, membuat mendaftaran dan log in. Mengisi butir-butir peribadi mengikut keperluan yang dikehendaki, memuatnaik dokumen dan menghantar secara atas talian.

Gambar disi

Tarikh 11 Mei 2022
Masa : 10.00 pagi -  12.00 pagi
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 4 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh empat orang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta membuka email dan memuatturun dokumen daripada email.

Peserta membuka email menggunakan alamat email dan password. Peserta membuka email di smart phone dan mengeluarkan dokumen untuk di cetak.

Gambar disini

Tarikh : 01 Mac 2022
Masa : 10.30 pagi -  11.30 pagi
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 2 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh empat orang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta membuat pendaftaran  kemasukan darjah 1 pada tahun 2023/2024

Peserta membuat carian laman web KPM dan memasuki laman web. Peserta mengisi butir-butir peribadi bagi kebenaran masuk ke laman web. Peserta mengisi butir-butir peribadi yang dikehendaki dan hantar pendaftaran.

Gambar disini

Tarikh 10 Mei 2022
Masa : 10.00 pagi -  12.30 pagi
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta mengisi borang rayuan Bantuan Keluarga Malaysia 2022.

Peserta membuat carian laman web LHDN dan memasuki laman web. Peserta memasuki laman web menggunakan username yang telah didaftarkan dan mengisi butir-butiran peribadi yang lengkap.

Gambar disini

Tarikh : 19 Januari 2022
Masa : 10.30 pagi -  12.30 petang
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta mendaftar FoSIM.

Peserta membuat carian di laman web FoSIM. Memasuki laman web menggunakan id pengguna, mengisi butir-butir peribadi dan perniagaan dan mendaftar.

Gambar disini