Tarikh : 21 September 2021
Masa : 10.00 pagi -  4.00 petang
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 2 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh dua orang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membuat borang penilaian menggunakan Google Form & membuat Google Meet

Peserta membuat borang penilaian menggunkan google form. Merekacipta pelbagai soalan penilaian, mengongsikan Link google form di media sosial, membuat slot bersama ibubapa secara atas talian menggunakan google meet dan mengongsikan link google link di media sosial.

Gambar disini

Tarikh : 06 September 2021
Masa : 10.30 pagi -  11.30 pagi
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta penyertai pembelajaran secara atas talian.

Peserta membuat carian laman menggunakan link yang di berikan oleh host. Memasuki laman web dan menghadiri kelas tuisyen yang telah didaftarkan.

Gambar disini

Tarikh : 06 Ogos 2021
Masa : 2.30 petang -  5.00 patang
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta memnyertai tuisyen secara atas talian

Peserta membuat carian laman menggunakan link yang di beri oleh host, memasuki laman web dan menghadiri kelas tuisyen yang telah di daftarkan 

Gambar disini

Tarikh : 18 Ogos 2021
Masa : 9.00 pg -  10.00 pg
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 1 Orang

Tujuan

Latihan ini dihadiri oleh seorang peserta iaitu golongan pengguna. Latihan ini bertujuan untuk membantu peserta membuat email baru.

Peserta membuat carian gmail. Daftar masuk dan merekacipta alamat email dan password.

Gambar disini

Tarikh : 05 September 2021
Masa : 10.30 pagi 12.30 tengahari
Lokasi : PI Taman Desa Kelisa
Kehadiran : 5 Orang

Tujuan

Tujuan aktiviti ini diadakan adalah untuk mengajar pelajar bagaimana untuk membuat pembaharuan lesen memandu di portal MySikap serta mengajar bagaimana untuk membuat pembayaran secara atas talian.

AKTIVITI

Aktiviti utama di mulakan dengan petugas memberikan penerangan ringkas tentang cara untuk membuat pembaharuan lesen secara online. Setelah petugas memberi penerangan ringkas cara log in ke dalam system portal MySikap, petugas akan memastikan pelajar membawa maklumat penting untuk membuat pembaharuan lesen dan pelajar mempunyai akaun emel. Pelajar juga dipastikan mempunyai online banking. Pelajar juga diberikan aktiviti sokongan iaitu Microsoft Office Word untuk dokumentasi.

 

Ia banyak memberi kebaikan / kelebihan kerana setiap kelas yang diadakan untuk pelajar adalah berlainan maka pelajar mendapat input yang lebih komprehensif dan konsep pengajaran yang mudah difahami serta melahirkan golongan dewasa dan berumur yang celik IT

Gambar disini